Wie zijn wij?

Wij zijn Suzanne en Jacqueline, samen Suja fotografie. Wat we te kort komen in creativiteit met het bedenken van onze business naam maken we goed met de foto’s die we leveren. We kennen elkaar sinds zomer 2017, toen we collega’s werden bij het ministerie van binnenlandse zaken. We klikten meteen door onze enthousiaste en positieve mentaliteit. Bovendien zijn we beiden echte ‘mensen-mensen’, gek op sporten en de natuur. Ook zijn we leergierige, harde werkers met een vleugje perfectionisme. Twee Brabanders samen in Den Haag schept natuurlijk ook een band! Dat we goed kunnen samenwerken viel ook anderen om ons heen op. Hoewel we intussen beiden een andere functie bekleden, wilden we die fijne samenwerking niet beëindigen. Daarom zetten we deze sinds 2021 door als fotografen, waarbij een hobby is uitgegroeid tot een heus beroep.

suja fotografie: suzanne

Suzanne

Mijn naam is Suzanne, ik ben 33 jaar en woon samen met mijn man Maarten en onze 2 hondjes in Eindhoven, Noord-Brabant. Ik vind het heerlijk om dingen te creëren, dat uit zich in klussen, tuinieren, bezig zijn achter de naaimachine, maar ook zeker in fotograferen! Als klein meisje vond ik het geweldig om met mijn fototoestel alles vast te leggen (vakanties, familie en vrienden), en daarna vol spanning te wachten tot het rolletje vol was en afgedrukt kon worden. In 2018 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera, niet lang daarna volgde mijn fullframe spiegelreflex. Al snel stapte ik van shooten in automatische stand af, hoe makkelijk en verleidelijk dat ook was, om me verder te verdiepen in manueel fotograferen en nabewerking in Lightroom. Nu zou ik niet meer anders willen! Het liefst maak ik foto’s van mensen en dieren, zonder opsmuk of overdreven poseren, maar gewoon mooi en puur zoals iemand is, om de echte momenten en emoties vast te leggen en over te kunnen brengen.

Jacqueline

Mijn naam is Jacqueline en ik ben 49 jaar. Samen met mijn drie dochters en onze kat Madonna woon ik in Goirle. Mijn lieve vriend woont een stukje verder in Hellevoetsluis. Ik ben erg creatief. Zo maak ik kindertheater waarvoor ik ook zelf de verhalen schrijf en schrijf ik columns voor het plaatselijke krantje. Foto’s maken leek me altijd erg ingewikkeld. Sluitertijd en diafragma, ISO en witbalans, het klonk als abacadabra in mijn oren. Toch leek het me zo gaaf om mooie momenten en emoties vast te kunnen leggen dat ik me waagde aan een opleiding in fotografie. Het was het begin van een verslaving aan fotografie. Mijn camera (de derde in een jaar, een uiting van mijn verslaving) heb ik dagelijks in mijn handen. Ik woon vlak bij een waterplas en leef me in mijn vrije tijd uit op het dierenrijk daar. Het vastleggen van emoties vind ik de mooiste uitdaging. Zowel van dier als juist ook van de mens. Ik word oprecht blij van het zien van liefde in alle vormen van en tussen de mens. Ik voel me bevoorrecht om dat vast te mogen leggen. In mijn vrije tijd trek ik er vaak op uit met mijn camperbusje, mijn mountainbike en mijn camera. Ik speur dieren en tegelijkertijd scout ik de mooiste plekken om ook mensen met al hun emoties in puurheid vast te leggen. Want puur en eenvoud, ook ik ben daar van.

suja fotografie: jacqueline

Heb je na het lezen hiervan nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Volg ons ook op facebook en instagram voor meer foto’s en nieuws.