Hoera, verloofd! En nu??

De een heeft de ander gevraagd. Of het ging in overleg. Hoe dan ook, jullie zijn verloofd en dolgelukkig. En dan kan het dagdromen over de grote dag beginnen. Dan komt vaak het besef dat er zoveel te regelen valt. Het kan je overvallen. Waar begin je?

Wees gerust. Je hoeft niet alles in één keer te weten. Laat staan te regelen. Trek er gerust een aantal avonden voor uit om samen te dagdromen en ideeën wat concreter te maken. Ben je visueel ingesteld? Denk dan eens aan het maken van een moodboard. Ofwel, verzamel plaatjes van de stijl hoe je wenst te trouwen. Bijvoorbeeld via Pinterest of lekker ouderwets knippen en plakken uit (bruids)tijdschriften op papier.

En begin dan eerst met een aantal grotere zaken, waarvan het belangrijk is dat die tijdig geregeld zijn. Of die wat meer tijd kosten voor je er uit bent. Zoals bijvoorbeeld de gastenlijst. Het is belangrijk daarbij echt naar jullie gevoel te luisteren. Wie wil je er bij hebben? En is dat mét of zonder kinderen? Willen jullie het groots vieren of juist intiem?

Net zo belangrijk is het budget dat jullie uit willen geven. Het wordt vaak duurder dan gepland dus kijk heel goed wat belangrijk voor jullie is en waar je eventueel op wilt besparen. Het Nationaal Trouwonderzoek zoekt uit wat een gemiddelde trouwdag kost. Het meeste geld gaat naar een trouwlocatie inclusief catering, de aankleding van jullie zelf, de ringen en de fotograaf.

Bedenk in ieder geval dat een aantal trouwleveranciers vaak al om een aanbetaling vragen. Iets om rekening mee te houden.

Verder is één van de eerste zaken die geregeld moeten worden de locatie waar jullie willen trouwen. Is dat dichtbij huis? In de Gemeente kun je trouwen in het Gemeentehuis, of op locatie. De gemeente kan een trouwlocatie voor één dag benoemen. Superhandig!

Regel ook tijdig jullie huwelijksfotograaf. Vooral als jullie trouwen in de periode april t/m september, zijn er veel gewilde dagen en geldt, hoe eerder de aanvraag, hoe meer kans dat we nog beschikbaar zijn.

Het is fijn als jullie de tijd hebben om je bruiloft te regelen. De voorpret is al leuk. Maak de grote dag echt jullie dag! Doe wat bij jullie past. Geniet van de voorpret en het feit dat jullie straks als stel samen verder door het leven gaan. Wat een fantastisch vooruitzicht is dat!

Wil jij ook een bruiloft fotoshoot bij ons boeken? Neem dan contact met ons op.

Volg ons ook op facebook en instagram voor meer foto’s en nieuws

Geef een reactie