Jullie bruiloft door de ogen van de Bruidsfotograaf

Benieuwd hoe jullie bruiloft er uit ziet door de ogen van de bruidsfotograaf? Lees snel verder!

Hoera, je zei ‘Ja!’ op de grote vraag of je wilt trouwen. Wat een bijzonder moment. En dan zijn jullie verloofd. Jullie geluk kan niet op. Tijd om te dagdromen over de grote dag. De bruiloft. De dag waarop jullie allebei het ja-woord aan elkaar geven. Dat mooie moment én alle prachtige momenten die op deze bijzondere dag plaatsvinden, wil je uiteraard voor eeuwig vastgelegd hebben. Voor jezelf, voor je familie en wie weet voor je nageslacht. En het geslacht daarná. Zo bijzonder. Die foto’s moeten lukken en een mooie stijl hebben.

Als fotograaf snap ik dat helemaal! Wat ik ook belangrijk vind, wanneer ik samen met Suzanne een bruiloft mag fotograferen, is dat het klikt tussen ons en jullie als bruidspaar. Want wij zijn een groot deel van deze prachtige dag bij jullie en wij wijken niet veel van jullie zijde. Daarnaast zijn we zoveel meer dan die twee personen met de camera in de hand…

Zo mochten we een bruiloft fotograferen van een jong stel. Ik had de eer om de aankleding van de bruidegom vast te leggen. Hij was in zijn ouderlijk huis met zijn ouders en zussen. Ik ben er nog niet achter wie het meest zenuwachtig was, hij of zijn moeder. Dan is het fijn dat je als fotograaf rustig bent en dat ook uitstraalt. Ik maakte eerst foto’s van de details voordat ik rustig en beheerst foto’s maakte van het moment dat de bruidegom zich aankleedde. Waarbij hij hulp kreeg van zijn vader. De aankleding van zowel de bruid als de bruidegom is zo’n mooi en intiem moment aan het begin van de dag. Ik vind het oprecht een eer om dat vast te mogen leggen. En dan op zo’n manier dat de wederhelft later ook een beeld krijgt van dat specifieke moment dat hij/zij heeft moeten missen.

De bruidegom was aangekleed. Klaar voor de reis naar zijn aanstaande vrouw. Het bruidsboeket mee de auto in.

Ik overleg altijd eerst met Suzanne voordat de bruidegom aanbelt wie van ons waar gaat staan, op zo’n manier dat we beiden een mooie kijk hebben op zowel de bruid als de bruidegom. Waarbij, hoe lief ik Suzanne ook vind, ik haar niet op die foto wil hebben.

Ik rijd naar de bruid. De auto met chauffeur en de bruidegom ernaast komen aangereden. Ik maakr er een foto van. Waarna ik naar de auto loop. Daar maak ik nog snel een toffe foto van de autospiegel waarin de bruidegom nog een keer zichtbaar door zijn haren strijkt alvorens uit te stappen.

Dan is daar het moment. De bruidegom stapt uit en loopt richting de deur. Ik fluister, ppsstt, je bloemen 😉. En kan daardoor nog net voorkomen dat het mooie bruidsboeket in de auto blijft liggen, wanneer de bruidegom aanbelt voor de first look.

De first look….het begin van de reis van de bruid en de bruidegom samen. Suzanne en ik lopen de rest van de dag mee. Met in onze auto nog een soort van survival kit. Want het zal de eerste keer niet zijn dat een bruid of bruidegom flauw wordt van de honger, een droge keel heeft of een pleister nodig heeft. Een fotograaf is zoveel meer dan iemand die de camera vast houdt. En dat maakt alles nog leuker!

Twee mensen die van elkaar houden die het jawoord aan elkaar geven. Een dag vol liefde en warmte. Het is zo ontzettend bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. We vinden het een hele eer om er de hele dag bij te mogen zijn. Die dag is net een sprookje. En ze leefden nog lang en gelukkig. Dat wens ik jullie toe. Met mooie foto’s als een fijne herinnering aan de grote dag.

Door Jacqueline

Wil jij ook een bruiloft fotoshoot bij ons boeken? Neem dan contact met ons op.

Volg ons ook op facebook en instagram voor meer foto’s en nieuws

Geef een reactie