Groepsfoto’s tijdens jullie bruiloft

Bij een bruiloft is het heel gebruikelijk dat er groepsfoto’s gemaakt worden. Met ouders, broers/zussen, misschien zelfs opa/oma. Ook met getuigen, vrienden en vriendinnen. Jullie zijn populair! Iedereen wil met jullie mooi op de foto. Voor velen zijn groepsfoto’s een moetje, en voor sommigen zelfs een stressmomentje. Dat laatste is niet nodig. Een goede voorbereiding is het halve werk! In deze blog geven we je een aantal tips.

Het helpt als je vooraf een lijst maakt met de combinaties van personen welke je graag op de foto wilt hebben. Bedenk daarbij dat we voor iedere combinatie ongeveer twee tot drie minuten kwijt zijn voor een foto. Als alles gestroomlijnd verloopt, ben je dus met twaalf combinaties al snel een half uurtje kwijt. Bedenk daarom vooraf hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan groepsfoto’s en met welke personen je sowieso een foto wenst.

Hieronder volg een lijst van gebruikelijke / meest gewenste combinaties:

 1. Bruid en bruidegom met het gezin van de bruid
 2. Bruid en bruidegom met de ouders van de bruid
 3. Bruid en bruidegom met alle ouders
 4. Bruid en bruidegom van de ouders van de bruidegom
 5. Bruid en bruidegom met de familie van de bruidegom
 6. Bruid en bruidegom met bruidsmeisjes / bruidsjonkers
 7. Bruid met getuigen
 8. Bruidegom met getuigen
 9. Bruid en bruidegom met getuigen
 10. Bruid met vriendinnen
 11. Bruidegom met vrienden
 12. Bruid en bruidegom met iedereen

Deze lijst is natuurlijk onuitputtelijk is. Er zijn nog vele andere variaties mogelijk, geheel afhankelijk wat jullie willen.

Na dit alles komt het moment om alvast na te denken over het moment waarop je groepsfoto’s wilt maken. Als het weer het toelaat, is het buiten qua lichtinval erg tof om te doen. Bij slecht weer, verkassen we gewoon ergens naar een mooi plekje binnen. We halen indien nodig gewoon onze flitsers van stal.

Nu jullie weten wie er mee op de groepsfoto’s gaan en wanneer, ben je al een heel eind met het voorbereidend werk. Maar hier volgt een supertip waar je geheid veel plezier van hebt op de grote dag zelf! Zodra jullie de lijst hebben opgesteld (voor ons heel fijn als we de lijst ook krijgen met de namen erbij), geef je de combinaties een cijfer. De gasten die op de groepsfoto gaan, krijgen een papiertje uitgedeeld met het nummer van de groepsfoto waar zij op komen.

Bijvoorbeeld: de vader van de bruid krijgt een briefje met de nummers: 1, 2, 3, 12.

Tijdens het maken van de groepsfoto’s is het erg prettig als een aangewezen persoon (bijvoorbeeld ceremoniemeester, of iemand die graag en georganiseerd zaken regelt) helpt bij het oproepen van de nummers (lees, de personen roept voor de betreffende groepfoto). Één van ons maakt dan de groepsfoto’s, terwijl de andere zorgt dat iedereen er goed op komt te staan. Zo is het fijn dat iedereen in de camera kijkt met open ogen. Daarbij is het uitgangspunt dat wij jullie zien als jullie ons zien 😊.

Groepsfoto’s zijn op deze manier net als de rest van de dag gewoon een feestje!

Wil jij ook een bruiloft fotoshoot bij ons boeken? Neem dan contact met ons op.

Volg ons ook op facebook en instagram voor meer foto’s en nieuws

Een gedachte over “Groepsfoto’s tijdens jullie bruiloft

Geef een reactie