Een relaxte planning van jullie bruiloft

Hoe zorg je voor een relaxte planning van jullie bruiloft? Wist je dat wij (Suzanne en Jacqueline) voordat we samen onze eigen onderneming in fotografie startten, al collega’s waren? Wij hebben jaren samen als capaciteitsmanager gewerkt. Kortgezegd zorgden wij voor een planning op de lange termijn. Daarbij hielden wij rekening met shrinkage. We zien jullie denken, shrinkage? Wat is dat? Dat betekent dat je rekening houdt met onvoorziene omstandigheden. Zien jullie al een link naar het plannen van jullie bruiloft? Dit en uiteraard onze ervaringen met de bruiloften die we al vast hebben mogen leggen, maakt dat wij jullie van tips en trucs kunnen voorzien voor een relaxte planning van jullie bruiloft. Dat doen we dan ook graag. Ga er maar eens lekker voor zitten en lees onze tips op je gemak door.

Om te beginnen is het handig om een draaiboek te hebben. Daarin staat een tijdsschema, adressen van de locaties, informatie met telefoonnummers van de leveranciers en een overzicht wie waarvoor zorgt. Daarnaast nog een overzicht van de te maken groepsfoto’s (zie onze eerdere blog met tips Groepsfoto’s tijdens jullie bruiloft – Suja fotografie) en dieetwensen van jullie en/of jullie gasten. Dit kan allemaal prima onder elkaar in word maar nog handiger is het als je tabbladen maakt in excel hiervoor.

Daarnaast is het echt verstandig om overal voldoende tijd voor te plannen. Van je trouwdag moet je kunnen genieten. Dat lukt beter wanneer jullie je niet hoeven te haasten. Reken voor je getting ready moment bijvoorbeeld een drie kwartier voor make up en drie kwartier voor je haar. Als je reistijd hebt van de ene  naar de andere locatie, houd dan rekening met eventuele oponthoud. Trouw je in een bijzondere auto? Dat betekent soms extra reistijd omdat oude auto’s minder snel gaan.  Bedenk tenslotte dat je met een jurk met hoge hakken waarschijnlijk niet zo snel loopt als normaal.

Op de dag zelf maken we ook een mooie bruidsreportage van jullie in jullie mooiste trouwklediing. Deze shoot kan vóór de ceremonie plaatsvinden (wanneer jullie kleding nog mooi/kreukvrij is en de make up en haren nog mooi zitten). Maar het kan uiteraard ook na de ceremonie, als dat jullie voorkeur heeft. Voor een reportage is het prettig als daar een uur (exclusief reistijd) voor uitgetrokken kan worden. Voor de groepsfoto’s reken je op twee tot drie minuten per samenstelling. Tenslotte is het handig om tijd te reserveren voor felicitaties. Alle gasten zijn al gauw een minuutje met jullie aan de praat. Hoe meer gasten, hoe meer tijd je daaraan kwijt bent.

Vaak worden tijdens een bruiloft speeches gehouden. Superlief en leuk natuurlijk maar ook daarbij is het handig om vooraf na te (laten) vragen hoeveel tijd zij denken kwijt te zijn. En tel daar dan gerust wat extra tijd bij. Want vaak loopt dit iets uit. Voor speeches tijdens het diner is het belangrijk om het moment af te stemmen met de keuken. Het zou sonde zijn als het hoofdgerecht koud staat te worden in de keuken door een o-zo-mooie- speech van een van jullie gasten.

En als dan alles wat vooraf te plannen gepland is, en de grote dag is aangebroken, is het tijd om te genieten! Geloof ons, het is echt heel normaal dat zaken anders lopen dan gepland. Maar bedenk dan dat het allerbelangrijkste is dat jullie op deze prachtige dag het ja-woord aan elkaar geven in het bijzijn van jullie naasten.  Hoe mooi is dat! Geniet, geniet en geniet!

Wil jij ook een bruiloft fotoshoot bij ons boeken? Neem dan contact met ons op.

Volg ons ook op facebook en instagram voor meer foto’s en nieuws

Geef een reactie